"Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd"

Rotterdamse
Sporticonen

ALLIANTIE VOOR KINDEREN MET EEN BEPERKING

Rotterdamse Sporticonen heeft samen met vijf partners de ‘Alliantie voor kinderen met een beperking’ gevormd. De partners zijn Mytylschool De Brug, Rijndam Revalidatie, MEE Rotterdam-Rijnmond, Dirk Kuyt Foundation en Fonds Gehandicaptensport.

De partners hebben zich doel gesteld om zo veel mogelijk kinderen met een beperking te laten meedoen aan de gratis jeugdsportevenementen van Rotterdamse Sporticonen. Daarbij staat niet de sportprestatie voorop, maar het gezamenlijk plezier dat kinderen beleven aan een dag vol beweging. Een dag die door de koppeling aan het sporticoon onvergetelijk wordt.

In 2018 kunnen kinderen met een beperking al aan zeven jeugdsportevenementen meedoen. De ambitie is om in 2018 ten minste 400 kinderen met een beperking deel te laten nemen. In 2020 moeten dat er minstens 600 zijn.

De Rotterdamse Melaica Tuinfort is ambassadeur van de alliantie. Haar verhaal is een school- voorbeeld van wat jongeren met een beperking in de sport kunnen bereiken.

Als kind was zij al gek van atletiek. Zij specialiseerde zich vanaf 2009 in bankdrukken, de Paralympische variant van gewichtheffen en behaalde in die discipline in 2016 een bronzen medaille op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Daarmee bewees ze dat je je doelen kunt bereiken als je bereid bent er hard voor te werken. Melaica traint nu voor de Paralympics Tokio 2020 waar ze met goud naar huis wil gaan.

Melaica wil zich als ambassadeur vooral inzetten voor jongeren met een migratie-achtergrond en jongeren uit minder vermogende gezinnen. Zij vindt het geweldig dat in veel evenementen van Rotterdamse Sporticonen jongeren met en zonder beperking samen sporten. Zo kunnen zij op een andere manier naar elkaar kijken en van elkaar leren.

Ambassadeur Melaica