"Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd"

Rotterdamse
Sporticonen

Samenwerking DKF verlengd

 

De Foundation van ex-Feyenoord-speler Dirk Kuyt werkt samen met Rotterdamse Sporticonen in de “Alliantie voor kinderen met een beperking”. Die werd tijdens de eerste Dirk Kuyt Cup gelanceerd.

 

Ook Mytylschool De Brug, Rijndam Revalidatie en Fonds Gehandicaptensport maken onderdeel uit van deze Alliantie. De samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation geldt overigens niet alleen voor het evenement met zijn naam, maar voor alle evenementen van Rotterdamse Sporticonen waar kinderen met een beperking aan kunnen deelnemen. Ed van Leeuwen en Pim Blokland bespraken op het nieuwe kantoor van de Dirk Kuyt Foundation, op Rotterdam Airport, de opgedane ervaringen.

 

Ieder ziet volop kansen en uitdagingen voor de toekomst. Zo zal de Foundation van Dirk Kuyt in 2019 gaan proberen om voor elk evenement haar bus voor speciaal vervoer in te zetten om de drempel weg te nemen voor kinderen die anders niet zouden kunnen deelnemen. Voorts werd besloten om op 3 maart 2019 de tweede Dirk Kuyt Cup in de WION-hal in Rotterdam te houden. De gezamenlijke doelstelling van Rotterdamse Sporticonen en de Dirk Kuyt Foundation is om nog veel meer kinderen met een beperking naar de negentien evenementen in 2019 toe te halen.