Rotterdamse Sporticonen heeft besloten het deelnemersveld voor de derde Jan Boskamp Cup vanwege de grote belangstelling uit te breiden naar 48 teams voor onder zeven jaar. Toernooileider Ruud Kooijmans heeft besloten het schema voor zaterdag 7 september bij HOV/DJSCR op te rekken naar acht poules van zes teams.

Daardoor kunnen nog meer teams deelnemen aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de meest objectieve voetbalanalist van de lage landen. Met In de Wolken heeft ook dit toernooi het debuut van een schoolteam. De BSO haalde eerder dit jaar tijdens het jaarlijkse tuinfeest voor ouders, leerlingen en oud-leerlingen geld op voor Rotterdamse Sporticonen als het Goede Doel van de dag.

De leiding van de buitenschoolse opvang raakte zo enthousiast dat ze als echte Feyenoord-fans besloten om met een eigen team aan het vier tegen vier toernooi op het complex van de eerste club van Boskamp aan de rand van het Kralingse Bos in Rotterdam. Op de lijst van het toernooi van de stichting met ANBI-status zijn teams van Brederodes, Steeds Hooger en Chaara Footbal Academy uit Amsterdam.

Het Rotterdamse VOC is als tweevoudig winnaar van het toernooi zaterdag 7 september de verdediger van de Cup met de grote oren. Het toernooi begint met een vlaggenparade en eindigt met een medailleceremonie voor alle teams. Die krijgen bovendien allemaal een lunchkrat.