Ook geen Raemon Sluiter Open in 2020

Rotterdamse Sporticonen heeft op basis van de persconferentie van dinsdagavond 8 december van minister-president Rutte en minister Hugo de Jonge helaas moeten besluiten om ook het laatste evenement van 2020 geen doorgang te laten vinden.

De Raemon Sluiter Open is al twee jaar het sluitstuk van het Rotterdamse Sporticonenjaar op de vier binnenbanen van Lake 7 aan de rand van Rotterdam. Daar worden 150 kinderen door Raemon Sluiter, Flip van Betuw en studenten tennisleraar van Albeda Sport de leukste tennisdag van ons land bezorgd. Dit jaar zou zelfs de KNLTB aansluiten om de feest nog groter te maken. De tennisbond zou ook rackets beschikbaar stellen aan Rotterdamse kinderen van vier tot en met twaalf, die nog nooit hadden getennist. Of waarvoor daar thuis de financiële middelen voor ontbreken.

Gezien het niet versoepelen van de maatregelen door het kabinet werd echter besloten om het evenement vanuit veiligheidsperspectief geen doorgang te vinden. Daardoor blijft het aantal evenementen in 2020 steken op slechts acht. De nieuwe datum voor de vierde editie Raemon Sluiter Open in samenwerking met Lake 7 wordt op de kalender van 2021 bekend gemaakt.