Sociaal pact

Rotterdamse Sporticonen ontwikkelt samen met scholen voor speciaal onderwijs, sportverenigingen en welzijnsinstellingen een methode om kinderen die op achterstand staan aan het sporten te krijgen. Zoals kinderen die opgroeien met armoede, sociale problemen of leerproblemen. Via de school krijgen zij enkele trainingen bij een nabijgelegen sportclub ter voorbereiding van hun deelname aan evenementen van Rotterdamse Sporticonen. Als zij daar enthousiast zijn geworden, staat de club waar zij al kennismaakten klaar om ze als lid te verwelkomen. Waar nodig met extra steun van de partners en hulp van het Jeugdsportfonds.

Partners van het eerste uur zijn basisschool CSBO Bergkristal, de Meester Schats scholen van Altra-Horizon Jeugdzorg, de Prinses Margrietschool, HC Rotterdam, HC Feyenoord, FC IJsselmonde, RKSV Leonidas en stichting Thuis op Straat.

Rotterdamse Sporticonen zet zich samen met stichting Jarige Job en stichting Vrienden van … ook in voor kinderen uit gezinnen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Duizenden kinderen in Rotterdam en regio krijgen op hun verjaardag in de cadeaudoos van Jarige Job ook een cadeaukaart van Rotterdamse Sporticonen. Die stelt hen in staat om deel te nemen aan de jeugdsportevenementen. De partners regelen alles dat daarvoor nodig is, van sporttenues tot vervoer. Hoogste doel is om ook deze kinderen lid van een club te laten worden.

Ook via partner Rotterdam Sportsupport worden kinderen via de scholen uitgenodigd om deel te nemen aan de sportevenementen van Rotterdamse Sporticonen met het doel om hen naar een club te begeleiden.

Sociaal pact partners