Fundament

Bestuur

Vanaf 30 maart 2023 zal Rotterdamse Sporticonen verder gaan onder de naam Stichting First Dutch Foundation. Voor meer informatie ga naar www.firstdutch.com.

Het bestuur van de stichting bestaat uit:

  • De mevrouw E.C. Cossee, in de functie van voorzitter;
  • De mevrouw M.E. Goedvolk, in de functie van secretaris;
  • De heer L. La Paglia, in de functie van penningmeester;
  • De mevrouw K. Schipper, in de functie van algemeen lid.

 

Beschermheer

Sport is belangrijk voor opgroeiende kinderen. Sporten is niet alleen gezond, je leert ook in teamverband te spelen, doelen te stellen, succes samen te vieren en teleurstellingen te overwinnen. Dat maakt je fysiek en mentaal sterker, sport is een leerschool voor het leven. Mensen die daar het levende bewijs van zijn, zijn onze Rotterdamse sporthelden. Mannen en vrouwen van vroeger en nu die met hun indrukwekkende sportcarrière en levensverhaal een inspiratiebron zijn voor onze jeugd.

Rotterdamse Sporticonen is een stichting die een eerbetoon brengt aan onze Rotterdamse sporthelden en hun sportieve wijsheid wil doorgeven aan onze jeugd. Wijsheid die kinderen en jongeren inspireert om meer te sporten en bewegen, om ambitieus te zijn en hun talenten te ontwikkelen. Als jaarlijkse traditie organiseert Rotterdamse Sporticonen een serie jeugdsportevenementen, elk onder de naam en met medewerking van een sporticoon, of de nabestaanden als die ons ontvallen is. Van Bep van Klaveren en Coen Moulijn tot Deborah Gravenstijn en Kevin Strootman. De evenementen zijn voor alle kinderen, zeker voor kinderen die van huis uit weinig mogelijkheden hebben om bij een club te sporten, of kinderen met een beperking.

Plezier in sport, voor iedereen op zijn eigen niveau, is ook een van de ambities in de Rotterdamse Sportnota. Daarom is Rotterdamse Sporticonen een partnerschap aangegaan met Rotterdam Sportsupport, een door de gemeente gesubsidieerde stichting om de sportvereniging in de stad vitaal te houden. De jeugd is daarbij een belangrijke doelgroep. Daarnaast creëert de stichting Rotterdamse Sporticonen talrijke stage- en werkplaatsen voor Rotterdamse mbo- en hbo-studenten bij de organisatie van de jeugdsportevenementen. Waardevolle leerervaringen die het ook goed doen op hun curricula vitae.

Rotterdamse Sporticonen is een initiatief van Rotterdamse ondernemers met een groot en sportief hart voor de stad, die begaan zijn met de gezondheid van de Rotterdamse jeugd. Ze willen met dit initiatief iets terug doen voor de stad, de bakermat van hun succesvolle onderneming. Hun grote droom is om Rotterdamse Sporticonen met steun vanuit het bedrijfsleven op te zetten, onafhankelijk van overheidssteun. Dit initiatief ondersteun ik graag met mijn beschermheerschap.

Ahmed Aboutaleb,
Burgemeester van Rotterdam.