Aanmelding Gio Cup blijven binnen komen

De aanmeldingen voor Giovanni van Bronckhorst Cup van zondag 26 januari in de sportzaal van de Erasmus Universiteit blijven bij Rotterdamse Sporticonen binnen druppelen. De laatste twee inschrijvingen kwamen uit Ouderkerk aan den IJssel van de zusjes Kaylee en Romy van Maasakker.
 
Daarmee is nogmaal aangetoond dat Rotterdamse Sporticonen ook voor broertjes en zusjes het ideale podium biedt om sport samen te beleven. Ook zonder lidmaatschap van een vereniging of bond. De Giovanni van Bronckhorst Cup werd eerst opengesteld voor de scholen uit het Sociaal Pact. Maar na dat eerste recht kunnen nu alle kinderen uit heel Nederland zich gratis verzekeren van gratis deelname.
 
Het levende eerbetoon aan de voormalige speler en trainer van Feyenoord is een combinatie van het spelen van FIFA20 op de computer en het fysiek bewegen door middel van de FIFA-skils in de zaal. Er is de Erasmus Universiteit een parcours uitgezet dat alle kinderen langs de verschillende onderdelen leidt.
 
De Giovanni van Bronckhorst Cup is het negentiende gratis evenement van Rotterdamse Sporticonen en wordt georganiseerd in samenwerking met de Giovanni van Bronckhorst Foundation en House of E-sports. De stichting met ANBI-status richt zich alle kinderen van Rotterdam, maar die met een geestelijke, lichamelijk, visuele of sociale beperking in het bijzonder.