Jeugdsportfonds partner Social Pact

Op zondag 8 september werd tijdens de Kevin Strootman Cup, tussen de 500 voetballende kinderen, het samenwerkingsconvenant getekend tussen Rotterdamse Sporticonen, Jeugdfonds Sport Rotterdam en de Giovanni van Bronckhorst Foundation. Doel van het sociaal pact is er samen voor zorgen dat meer Rotterdamse kinderen, ondanks lichamelijke, financiële of sociale beperkingen, de mogelijkheid krijgen om een sport te kunnen beoefenen.

Mandy Leenpoel, Coördinator Jeugdfonds Sport Rotterdam: “1 op 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede, in Rotterdam is dat 1 op 4 kinderen. Er is binnen deze gezinnen simpelweg geen geld voor sportactiviteiten terwijl de effecten van sport niet alleen voor fysieke, maar ook een sociale verbetering zorgen. Binnen dit sociaal pact werken wij samen met 2 organisaties die zich al jarenlang sterk maken voor deze kinderen. Samen bereiken we nóg meer ouders en kinderen en kunnen wij er voor zorgen dat minder kinderen tussen wal en schip vallen.”

“Tijd voor actie,” aldus Pim Blokland, bestuurslid van Rotterdamse Sporticonen. “Wij werkten al nauw samen met S.V. GIO om kinderen die niet aangesloten zijn bij een sportvereniging te laten deelnemen aan onze 18 gratis evenementen, het aansluiten van het Jeugdfonds Sport Rotterdam in het sociaal pact zorgt ervoor dat we nog meer drempels voor deze kinderen kunnen verlagen.”

Wim Spierings, voorzitter van het Jeugdfonds Sport Rotterdam en Pim Blokland, bestuurslid Rotterdamse Sporticonen en zetten zondag hun handtekeningen onder het sociaal pact dat ervoor moet zorgen dat nog meer kinderen in Rotterdam kunnen kennismaken met verschillende sporten en duurzaam worden doorgeleid naar een sportvereniging. Wim Spierings: “Wij verwachten door de handen in een te slaan een nóg grotere impact te kunnen maken voor deze doelgroep”.