Kimaita derde all-inclusive club Rotterdamse Sporticonen

Na hockeyclub Feijenoord en voetbalvereniging Steeds Hooger heeft Rotterdamse Sporticonen een derde verenigingen gevonden waarmee het kansarme kinderen in de Maasstad in samenwerking met Jeugdfonds Sport een all-inclusive lidmaatschap gaat aanbieden.

Peter van der Sluis was na een gesprek met Mandy Leenpoel van het Fonds direct enthousiast om zich aan te sluiten bij de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen om financiële voorwaarden voor kansarme kinderen weg te nemen om te kunnen sporten.

De in de Rotterdamse wijk Schiebroek gevestigde judovereniging Kimaita gaat kinderen waarvan de ouders niet meer dan 130 procent van het minimum verdienen via het Jeugdfonds een all-inclusive lidmaatschap van contributie en Judopak aanbieden. Peter van der Sluis, veteraan in de wereld van judo en karakte, hoefde niet lang na te denken over de samenwerking. “Hier profiteren kinderen van die anders misschien niet aan sporten toe zouden komen. Geweldig initiatief, niet verder over praten maar doen. Hoe meer kinderen gaan sporten hoe beter. En zeker de doelgroep waarvoor geld vaak een beperking is.”

In de driehoek van Kimaita, Jeugdfonds Sport (per 1 januari 2020 officieel Jeugdfonds Sport en Cultuur) en Rotterdamse Sporticonen gaat Peter van der Sluis in de maand januari ook judoclinics aanbieden aan de scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Pact. Dat betekent dat kinderen viermaal gratis judoles krijgen met de intentie om ze enthousiast te maken voor de sport en met een all-inclusive lidmaatschap door te laten stromen.