Laatste training scholen Social Pact

Terwijl de Nederlandse junioren zich voorbereiden op hun boksinterland van komende zaterdag in de Maassilo tijdens de 26-ste Bep van Klaveren Memorial, hebben de vier scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen hun laatste training voor de derde Fatima Moreira de Melo Cup van zondag bij HC Rotterdam achter de rug.

De Prinses Margrietschool deed dat samen met de Meester Schatsschool Zuid bij HC Feijenoord onder leiding van clubmanager Paul Veldhuijzen. De Bergkristal en Meester Schatsschool Noord trainden bij HC Rotterdam onder leiding van Erna Truijens. Doelstelling van het project is om vaak kansarme kinderen bij clubs over de drempel te helpen en sport te laten beleven op de manier die voor de meeste andere kinderen vaak heel normaal is.

De samenwerking met de vier scholen in het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen leverde JCR Judo nieuwe leden op na de derde Deborah Gravenstijn Classic, vier voetbalclubs na de negende Coen Moulijn Memorial Cup. Een meisje van De Bergkristal werd nog voor de derde Fatima Moreira de Melo Cup al lid van HC Rotterdam.

Rotterdamse Sporticonen heeft voor haar Sociaal Pact inmiddels de steun van het Jeugdsportfonds en werkt nauw samen met SV Gio. De vier scholen spelen komende zondag op de Fatima Moreira de Melo Cup in een speciale poule op het evenement samen met een team van Thuis op Straat.