"Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd"

Rotterdamse
Sporticonen

ONDERWIJSPARTNERS

Onder het motto ‘Voor jongeren, door jongeren’ creëert Rotterdamse Sporticonen bij de organisatie van de jeugdsportevenementen talrijke inzet- en stagemogelijkheden voor Rotterdamse studenten en scholieren.

Dat gebeurt in nauwe samenwerking met enkele grote Rotterdamse scholen. Dit “onderwijsplatform” bestaat uit Albeda College (MBO), de studierichting Sportmarketing en -management van de Hogeschool Rotterdam (HBO), EuroCollege Hogeschool (HBO) en Melanchthon Schiebroek (Gymnasium-VWO-HAVO).

De studenten doen onderzoek, werken mee in de voorbereiding van de evenementen en bieden ondersteuning op de dag van uitvoering. De samenwerking met producent Fast Forward geeft een boeiende praktijkervaring in aanvulling op de studie. In enkele gevallen zijn de activiteiten opgenomen in de opleidingsprogramma’s, zodat de studenten met hun inzet voor Rotterdamse Sporticonen studiepunten halen.

In 2017 werden 14 stageplaatsen gecreëerd en 160 studenten ingezet bij de voorbereiding en uitvoering van evenementen. In 2018 zal de grens van 200 worden gepasseerd.