"Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd"

Rotterdamse
Sporticonen

Over ons

Rotterdamse Sporticonen wil de Rotterdamse sporthelden eren én de gezondheid van de Rotterdamse kinderen bevorderen, met name die van kinderen uit kwetsbare doelgroepen. De kracht van het sportieve erfgoed inzetten voor een gezonde jeugd en sociale samenhang in de stad. Om dat te bereiken organiseert de stichting gratis jeugdsportevenementen als jaarlijkse traditie, onder de naam van en met medewerking van Rotterdamse sporticonen of hun nabestaanden. De evenementen zijn toegankelijk voor alle kinderen en hebben geen enkele drempel. Sport is kleurenblind en kent geen voorkeur of voorwaarden. Ieder kind is gelijk en mag plezier beleven. Breedtesport verbroedert en vormt de basis voor topsport. Vanuit topsport ontstaan iconen. Zo snijdt het mes aan alle kanten.

 

Rotterdamse Sporticonen eert de sporthelden van vroeger en vandaag en geeft de glans daarvan door aan de jeugd als inspiratiebron om meer te sporten en bewegen. Van Bep van Klaveren en Coen Moulijn tot Nelli Cooman en Deborah Gravenstijn. Voor alle kinderen, ook en vooral kinderen die van huis uit weinig mogelijkheden hebben om bij een club te sporten en kinderen met een beperking. De sporthelden zijn er voor iedereen.

 

Bij de organisatie van de jeugdsportevenementen creëert de stichting talrijke inzet- en stagemogelijkheden voor Rotterdamse MBO en HBO studenten en HAVO-VWO leerlingen.

 

Rotterdamse Sporticonen is een initiatief van Rotterdamse ondernemers met een groot hart voor de stad, de sport en de gezondheid van de Rotterdamse jeugd.

 

Samen voor onze sporthelden en een gezonde jeugd!