21 broers en zussen op Robin van Galen Cup

De evenementen van Rotterdamse Sporticonen, waarvoor niet per team moet worden ingeschreven, krijgen een steeds groter familiekarakter. Broers en zussen kunnen namelijk vaak voor het eerst samen op een evenement in hun sport uitkomen.

Of het de Raemon Sluiter Open, Joost Luiten Classic, Rie Mastenbroek Memorial, Robert Doornbos Grand Prix, Deborah Gravenstijn Classic of Robin van Galen Cup is, inschrijven bij Rotterdamse Sporticonen is alleen gekoppeld aan leeftijd. Daardoor kunnen broers en zussen ook ongeacht hun niveau samen actief zijn.

Bij de Robin van Galen Cup op zondag 1 maart is dat familiekarakter goed te zien op de lijst met aanmeldingen. Tussen de deelnemers staan broer en zus Kleijwegt, broer en twee zussen Dinkgreve van MNC uit Dordrecht. Broer en zus Flanderhijn en broer en zus Lin van De Krabben. De broers Schaap van dezelfde club uit Bergen op Zoom en de broers Van der Wind van Watervlo.

Maar ook broer en zus Pantelic van SVH uit Rotterdam en broer en zus Hoes van het Nieuwerkerkse NiemoWSG. En ook de broers Van der Staaij van SVH en de drie zussen De Jong van het Goudse Donk. Dit geeft de Robin van Galen Cup een speciaal karakter, aangevuld met andere meisjes en jongens van zes tot en met twaalf jaar met een zwemdiploma.

Gratis aanmelden voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de gouden waterpolocoach van Beijing 2008 kan via de website van het evenement in Zwemcentrum Rotterdam, www.robinvangalencup.nl