Dirk Kuyt in 2020 weer in WION-hal

Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de voormalige aanvoerder van Feyenoord is een van de twee specifieke evenementen van de stichting met ANBI-status voor kinderen met een beperking.
De tweede Dirk Kuyt Cup was een goed voorbeeld van de verschillende spelvormen die er voor kinderen met verschillende beperkingen waren met als doel om iedereen op het evenement in zijn of haar kracht te laten voetballen. Daardoor konden kinderen van vier tot en met twaalf jaar Framevoetbal, loop-, rolstoel en zelfs eyevoetbal voor meervoudig gehandicapte kinderen spelen in de vier arena’s van Pole Soccer.
Tijdens de tweede Dirk Kuyt Cup debuteerden de autisten als deelnemers. Omdat dit direct een grote groep was, heeft Rotterdamse Sporticonen besloten vanwege de specifieke wensen van diverse groepen om het programma in tweeën te splitsen.
De autisten van vier tot en met twaalf jaar,die inmiddels ook bij de KNVB een eigen competitie hebben, krijgen een eigen gedeelte in het programma. Zonder andere kinderen met een beperking, waardoor het rustiger is in de WION-hal en zij daardoor minder prikkels ervaren.
Elk gedeelte in het programma zal traditioneel worden afgesloten met de Pannenkoekenparade, waardoor elke deelnemer met een leuke ervaring, medaille en feestelijke afsluitng naar huis gaat. De Dirk Kuyt Cup wordt door Rotterdamse Sporticonen georganiseerd in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation.