Meidenpoule op CMMC 2020

De negende editie van de coen Moulijn Memorial Cup had al complete meisjesteams die aan het grootste -9 toernooi van ons land deelnemen. Er was in 2019 al wel een aparte poule voor school- en wijkteams, maar nog geen aparte groep van acht teams voor meisjes.

Daar moest Hogeschool Rotterdam-stagiaire Anthara Bik in 2020 maar eens verandering komen. De speelster van het Bleiswijkse Soccer Boys is derhalve bezig met een onderzoek naar clubs die in de onder negen jaar al beschikken over een compleet meisjesteam. Acht daarvoor moeten dan op 6 juni volgend jaar op sportpark Varkenoord tegen elkaar kunnen spelen.

“Meisje tegen jongens is leuk, maar meisjes tegen meisjes nog veel leuker. Daar gaan we iets aan doen. Want meisjes willen graag voetballen, maar bij voorkeur tegen andere meisjes. Dat moeten we met Rotterdamse Sporticonen gaan regelen,” aldus de derdejaars HBO-studente. De eerste aanmelding is inmiddels. De meisjes -9 van Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel gaan deelnemen aan het levende eerbetoon van de Feyenoorder van de Eeuw.

Voor het slagen van haar onderzoek en project zoekt Anthara Bik dus nog zeven clubs die met hun -9 meisjes willen deelnemen aan de Coen Moulijn Memorial Cup op de velden van Sportclub Feyenoord. Ze schakelde zelfs ontwerper Willem Veldhoen van huisontwerper Blauwesteeg.nl in voor een poster. Dan moet het zeker goed komen. Er staan op dit moment tachtig teams op de lijst met deelnemers aan het grootste -9 toernooi van ons land dat sluit bij 112 teams