Ook MNC Dordrecht levert deelnemer aan Robin van Galen Cup

Met Luna van Deelen heeft de tweede Robin van Galen Cup ook haar eerste lid van Dordtse MNC/Dordrecht op de deelnemerslijst staan. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de gouden waterpolocoach van Bijging 2008 staat voor zondag 1 maart 2020 in de kalender. De leukste en gratis waterpolodag van ons land wordt gehouden in het Rie Mastenbroek wedstrijdbad van het Zwemcentrum Rotterdam.

Op de lijst met ruim deelnemers in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar staan ook vertegenwoordigers van het Rotterdamse SVH, De Krabben uit Bergen op Ziim, Z&PC uit Rotterdam, Thetis Gendt onder de rook van Nijmegen, het Goudse GZC Donk en WSG Niemo uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

De Robin van Galen Cup bestaat uit een clinic onder leiding van de naamgever van het evenement van Rotterdamse Sporticonen. Deze wordt gevolgd door wedstrijden na indeling op basis van leeftijd en sterkte. Behalve het maken van plezier kent de Robin van Galen Cup een belangrijke voorwaarde en dat is dat deelnemers, ook zonder lidmaatschap van een vereniging, in het bezit van een of meer zwemdiploma.

In samenwerking met de Rotterdamse zwemclub Albion zal het evenement daarom beginnen met het zogenaamde voorzwemmen om alle risico’s uit te sluiten.Gratis aanmelden via www.robinvangalencup.nl Het evenement is de warmin-up naar het Olympisch Kwalificatie Toernooi dat twee weken later in het zwemcentrum in Rotterdam begint. De Oranje-mannen proberen zich daar te kwalificeren voor de Spelen van Tokyo.