Donatie voor judopakken basisscholen

De vijfde editie van de Deborah Gravenstijn Classic op 6 februari 2021 is in de agenda nog 360 dagen verwijderd, maar de eerste 25 meisjes staan al op de deelnemerslijst van de gratis, grootste en meest roze meisjes judodag van ons land.
 
De eerste aanmelder voor 2021, de Belgishce roze pak-winnares Maite Pieters, stond bij thuiskomst van het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver en brons al op de website. Andere aanmeldingen kwamen van JC Krimpen, Wik Rheden, Judo Van Gils, JC Hercules, Omnisport 2B, Sportschool Geelhoed, Yotosama, Judoclub Middelharnis en Budo Hans Roos.
 
Aan de vierde editie van de Deborah Gravenstijn Classic deden honderd meisjes van basisscholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen mee. Na vier clinics bij SV Hagendoorn op Rotterdam-Zuid en Kimaita op Rotterdam-Noord sloten ze het judotraject af met deelname aan het evenement. Matsuru en Rotterdamse Sporticonen zorgden voor de judopakken voor de meisjes van de basisscholen.
 
Renske Doornik vond dat zo’n mooi initiatief dat ze besloot om Rotterdamse Sporticonen te ondersteunen. Een privépersoon die een steentje bij wil dragen om karnarme kinderen in de Maasstad kansrijker te maken. Zij deed een donatie, waardoor de meisjes van Rotterdamse basisscholen uit het Sociaal Pact in 2021 voor het clinictraject verzekerd zijn van judopakken.
 
Een prachtig gebaar dat zeer werd gewaardeerd door oud-voorzitter Ed van Leeuwen en voorzitter Jeroen Boonacker.