Samenwerking met Rascals op Rotterdam-Zuid

Rotterdamse Sporticonen heeft een eerste overleg gevoerd met het bestuur van honkbalvereniging Rascals over een samenwerking in de aanloop naar de derde Robert Eenhoorn Classic. Doelstelling van de samenwerking met de club op Rotterdam-Zuid met bijna zestig leden, maar nog zonder eigen complex, is om kinderen in contact te bregen met honkbal.

Rascals is een initiatief van honkbalgekke inwoners van Rotterdam-Zuid. toen bleek dat de afstand voor kinderen naar Neptunus te groot is, begonnen zij hun eigen club. Onder leiding van Michael van Delden wordt getraind op het complex van BZC/Zuiderpark. Wedstrijden worden gespeeld bij Hawks in Dordrecht. Mogelijk dat Rascals gebruik gaat maken van het nieuwe honkbalcomplex dat is aangelegd op het voormalige terrein van de opgeheven voetbalverenging Kocatepe.

Doelstelling van de samenwerking met Rotterdamse Sporticonen is dat Rascals clinics gaat verzorgen voor de scholen uit het Sociaal Pact aan de zuidelijke kant van de Maas. Dat traject wordt afgesloten met deelname van het schoolteam aan de derde Robert Eenhoorn Classic. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de eerste Rotterdammer in de Major League staat voor zondag 21 juni in het Neptunus Familiestadion de agenda.