Dirk Kuyt Cup gesplitst in twee delen

Rotterdamse Sporticonen gaat in overleg met de Dirk Kuyt Foundation het deelnemersveld aan de Dirk Kuyt Cup in twee delen splitsen. De derde editie van het levende eerbetoon van de stichting met ANBI-status aan de ex-speler van Feyenoord wordt op zondag 8 maart wederom in de hal van WION in Rotterdam gehouden.

De ochtend van de derde Dirk Kuyt Cup zal worden gereserveerd voor de kinderen met autisme. Zij spelen van 10.00 tot 12.00 uur Pole Soccer. De middag is van 13.00 tot 15.00 uur gereserveerd voor de kinderen met andere beperkingen: geestelijk, lichamelijk en visueel. Dit onderdeel wordt samen met Mytylschool De Brug georganiseerd. De kinderen spelen naar hun mogelijkheden Pole Soccer, Frame-voetbal of Eye-voetbal. In alle gevallen spelen deelnemers dit ouderwetse paaltjesvoetbal in een modern jasje voor zichzelf. Dus is aanmelden per team via www.dirkkuytcup.nl ook geen voorwaarde voor deelname aan het evenement.

De leeftijd voor de Dirk Kuyt Cup is vier tot en met twaalf jaar. De eerste aanmelders voor de ochtend voor het autistenvoetbal komen van Smitshoek dat ook in 2019 al deelnam aan de Dirk Kuyt Cup. Voor de beide groepen is er een medaille als herinnering en wordt de dag afgesloten met de inmiddels bekende pannenkoeken-parade.