Twee meisjespoules CMMC volgeboekt

De twee meisjespoules voor de tiende Coen Moulijn Memorial Cup op zaterdag 6 juni op de complex van Sportclub Feyenoord, Overmaas en FC IJsselmonde zijn volledig volgeboekt. SV Ommoord schreef twee volledig uit meisjes bestaande -9 teams in, terwijl HOV/DJSCR het zestiende en laatste team wordt op het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Feyenoorder van de Eeuw.

Het samenstellen van de speciale meisjespoule was een project van Hogeschool-stagiaire Anthara Bik bij Rotterdamse Sporticonen. Voor haar studie Sportmarketing en Management liep ze zes maanden stage bij de stichting en had als doel een poule van acht meisjesteams aan het deelnemersveld toe te voegen. Clubs als Blijdorp en Stolwijk hadden aangegeven dat het voor hen nog leuker zou worden als volledige -9 meisjesteams op het toernooi tegen andere meisjesteams konden spelen.

De gedrevenheid van Bik leidde niet tot een meisjespoule van acht teams, maar zelfs twee. Aan de tiende Coen Moulijn Memorial Cup, het grootste -9 toernooi van ons land, is ook een poule van acht ingeruimd voor school- en wijkteams en stichtingen als de High Five Foundation. Op dit moment staan er 92 teams op de lijst van toernooileider, waardoor het recordaantal -9 teams van 2019 van 96 teams inmiddels binnen handbereik is.

 

copyright Helmduinen/Guus de Jong