4-jarige Zichem wint Giovanni van Bronckhorst Cup

Bij Rotterdamse Sporticonen zijn alle deelnemers winnaars. Maar de stichting met ANBI-status probeert op haar negentien gratis kinderen ook even op te tillen. Een zetje in de goede richting te geven. Daarom gaan ook alle kinderen met een medaille naar huis.
 
Dat betekent overigens niet dat automatisch de grootste, sterkste, snelste of beste deelnemer van vier tot en met twaalf jaar de prijs met de naam van het icoon wint. Een jury bestaande uit Rotterdamse Sporticonen-voorzitter Jeroen Boonacker en Victor van Bronckhorst kozen op de eerste Giovanni van Bronckhorst Cup in de sporthal van de Erasmus Universiteit voor het enthousiasme.
 
Dus ging de grote wisselbeker naar de bijna even grote Givano Zichem. De vierjarige deelnemer wilde graag aan alle onderdelen deelnemen en straalde in alles plezier uit wat zowel de Giovanni van Bronckhorst Foundation als Rotterdamse Sporticonen graag bij kinderen willen zien.
 
Zichem was de een beetje beduusd van om reeds op jonge leeftijd zo’n grote Cup te winnen. Hij kreeg hem uitgereikt door de naamgever van de Giovanni van Bronckhorst Cup, die speciaal voor het evenement een dag eerder naar Rotterdam was gevlogen. Alle reden voor een heel groot applaus voor het negentiende icoon van Rotterdamse Sporticonen van de honderd deelnemers.