Aanmelden voor Giovanni van Bronckhorst Cup

Nadat de zeven scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen gebruik hebben gemaakt het eerste recht van aanmelding voor de eerste editie van de Giovanni van Bronckhorst Cup, is de inschrijving ook voor andere kinderen van vier tot en met twaalf jaar open gesteld.

De Giovanni van Bronckhorst Cup is het leven eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de ex-speler van LMO, Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona. Zijn Cup wordt zondag 26 januari gehouden in de sportzaal van de Erasmus Universiteit en is een voetbalexperience voor zowel jongens als meisjes. Ook voor kinderen met een beperking, omdat een van de onderdelen het spelen van FIFA op de computer is.

Giovanni van Brockhorst stelt momenteel vanuit China alles in het werk om aanwezig te zijn bij zijn gratis evenement dat na de Leontien van Moorsel Ride het tweede is in de reeks van negentien van Rotterdamse Sporticonen. Een van de scholen uit het Sociaal Pact die reeds hebben toegezegd om deel te nemen is Onze Wereld. De onderwijsinstelling uit de Rotterdamse wijk Alexanderpolder gaat daarmee met haar leerlingen bij Van Bronckhorst debuteren.