Al 280 meisjes naar Deborah Gravenstijn Classic

De aanmeldingen voor de vierde editie van de Deborah Gravenstijn Classic blijven gestaag binnen druppelen. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver (2008) en brons (2004) staat voor zaterdag 1 februari 2020 op de kalender.
 
De locatie van de vierde editie wordt een andere dan de eerste drie edities. De Deborah Gravenstijn Classic groeide met 500 meisjes van vier tot en met twaalf jaar feitelijk uit de WION-hal. Vanuit oogpunt van veiligheid was er een noodzaak om uit te kijken naar een andere accommodatie voor het gratis en meest roze judofeest van ons land. Rotterdamse Sporticonen zal de naam van de nieuwe hal deze week bekend maken.
 
Op de lijst voor de Deborah Gravenstijn Classic gaat het aantal meisjes op dit moment naar de 280 judoka’s uit eigen land, Belgie, Engeland en Schotland. De laatste inschrijvingen op de website (www.deborahgravenstijnclassic.nl) van het tweede evenement van Rotterdamse Sporticonen in 2020 kwamen van Laura van den Berge (Liempde), Estelle Florijn (Joey’s judoclub). Jolie Fransen (Yotosama), Saar Blom en Esmee Derksen (Van Gameren), Rozemarijn van Goudswaard (Goes) en Sofie van Neerven (Hechte Band).
 
Op de vierde Deborah Gravenstijn wordt er ook een clinic gegeven aan meisjes van de scholen uit het Sociaal Pact die nog nooit op een judomat hebben gestaan om deze zo kennis te laten maken met judo. Er is ook een mat tijdens de dag voor meisjes met een geestelijke, lichamelijke of visuele beperking.