Tempo’34 eert Fatima Moreira de Melo

Er zijn Rotterdamse Sporticonen met een eigen straat. Een eigen standbeeld of een sportpark dat naar een Rotterdamse Sporticoon is vernoemd. Er is een 50 meterbad in Rotterdam met de naam van een Rotterdams Sporticoon en nu ook een hockeyveld met de naam van een Rotterdams Sporticoon.
 
Het respect en waardering voor Rotterdamse sporters die over de hele wereld Rotterdam als stad hebben vertegenwoordig, groeit. Fatima Moreira de Melo heeft daardoor nu haar eigen hockeyveld. Tijdens de viering van het 85-jarig bestaan heeft haar eerste club, Tempo’34, het hoofdveld op het complex op Rotterdam-Zuid omgedoopt in Fatima Moreira de Melo-veld.
 
Met dank aan sponsor VC TI kreeg het veld op het complex aan de Charloise Lagendijk de naam van de 234-voudig international. Van Tempo’34 verhuisde Fatima Moreira de Melo naar Victoria, om later bij HC Rotterdam haar carrière als international te bekronen. Tempo’34 eerde de speelster die ooit in het grijs/bordeaux speelde in september ook al door deelname van drie teams aan de derde Fatima Moreira de Melo Cup.
 
Voorzitter Tony Ong sprak tijdens de viering van het 85-jarig bestaan de wens uit om voortaan elk jaar met E-teams van de club deel te nemen aan het evenement van Rotterdamse Sporticonen met de naam van de oud-speelster van Tempo’34.