Belgische Meulenpas 550-ste judoka

Sara Meulenpas is de 550-ste deelnemer aan de vierde editie van de Deborah Gravenstijn Classic in sporthal De Wilgenring in Rotterdam op zaterdag 1 februari. De judoka van RJC Montagnard-Charleroi, uit het Franstalige gedeelte van Belgie, komt ook naar de Maasstad voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver (Beijing 2008) en brons (Athene 2004).

Het oude record van de meest roze, leukste en gratis judodag van ons land was meisjes 500 in 2019. Rotterdamse Sporticonen organiseert de dag samen met de judoclubs SV Hagendoorn en Kimaita. Aan de 550 meisjes van vier tot en met twaalf jaar die reeds lid zijn van een judoclub worden nog eens honderd meisjes toegevoegd uit het clinictraject van scholen uit het Sociaal Pact. Dat zijn meisjes van vier tot en met twaalf jaar die voor het eerst kennismaken met de judosport en de vier weken van clinics afsluiten met de Deborah Gravenstijn Classic.

Alle 550 meisjes die nu staan ingeschreven op de website, krijgen in de loop van komende week een mail waarin ze naar hun gewicht en de kleur van hun judoband wordt gevraagd. Zo wordt iedereen voor de Deborah Gravenstijn Classic ingedeeld naar leeftijd, gewicht en niveau. Op zaterdag 1 februari krijgt iedereen een gratis roze band als deelnemer.

Voor iedere judoka is er een roze suikerspin en medaille met roze lint. De winnaars in de groepen krijgen bovendien het inmiddels beroemde roze judopak uitgereikt door Deborah Gravenstijn. Gratis aanmelden voor de leukste en meest roze judodag van ons land op 1 februari kan nog via www.deborahgravenstijnclassic.nl