Arthur Bouw Krimpenaar van 2019

Rotterdamse Sporticonen feliciteert Arthur Bouw. De drijvende kracht achter de stichting Vrienden van…werd maandag 6 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente door burgemeester Martijn Vroom uitgeroepen tot Krimpenaar van het jaar 2019.
 
Bouw ontving in de raadszaal van het gemeentehuis de Guldemont-oorkonde voor zijn maatschappelijke betrokkenheid en activiteiten in zijn woonplaats. Burgemeester Martijn Vroom: “Arthur Bouw verdient de titel Krimpenaar van het jaar, omdat hij zich jarenlang verdienstelijk maakt voor de Krimpense samenleving. Via zijn bedrijf, PMA, steunt Bouw met geld en energie diverse goede doelen, zoals Cliniclowns, Johan Cruyff foundation, Vrienden van Sophia Kinderziekenhuis en Spieren voor Spieren.”
 
“Ook is Bouw jarenlang lid geweest van Rotary Krimpenerwaard en fungeerde hij daar vaak als aanjager van acties voor goede doelen. Nadat hij was gestopt bij de Rotary, is hij samen met andere initiatiefnemers Stichting ‘De Vrienden van …begonnen. De stichting bestaat uit een groep vrienden die zich inzetten voor anderen, zowel financieel als met goederen,“ aldus de burgemeester.
 
Met De Vrienden van… ondersteunt Bouw en zijn mensen onder meer de Giovanni van Bronckhorst en Dirk Kuyt Foundation en Rotterdamse Sporticonen. Voor Rotterdamse Sporticonen is dat een financiele bijdrage in het vervoer van baisscholen uit het Sociaal Pact naar clinics en evenementen met de special bus van MTS.