Bergkristal met 11 leerlingen naar Robin van Galen Cup

Met de aanmelding van de tweeling Andrej en Uros Puzovic voor de tweede editie van de Robin van Galen Cup op zondag 1 maart in zwemcentrum Rotterdam is de Rotterdamse waterpoloclub SVH de grootste leverancier van deelnemers aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de gouden waterpolocoach van Beijing 2008 geworden.

SVH brengt zondag maar liefst vijftien jeugdleden mee naar het Rie Mastenbroek wedstrijdbad voor de leukste en gratis waterpolodag van ons land. Naast de SVH komt ook De Bergkristal, een van de basisscholen uit het sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen, met gymdocent Patrick van Seeters weer met elf leerlingen (foto) naar de Robin van Galen Cup. Daardoor staat het totaal aantal deelnemers momenteel op zeventig kinderen.

Opvallende afwezigen in het Zwemcentrum Rotterdam zijn komende zondag vier grote clubs uit de regio Rijnmond, ZPB, Barracuda, De Devel en De Kempvis. Daarentegen zijn andere verenigingen van (ver) buiten Rotterdam als De Krabben uit Bergen op Zoom, het Goudse DONK en het Utrechtse Watervlo wel met minstens vijf jeugdleden in Zwemcentrum Rotterdam vertegenwoordigd.

Alle deelnemers aan de Robin van Galen Cup ontvangen zondag 1 maart een badmuts, diploma en medaille als herinnering aan hun deelname.