Bergkristal weer op Fatima Moreira de Melo Cup

De Bergkristal gaat op zondag 6 september weer deelnemen aan de Fatima Moreira de Melo Cup. De vierde editie van het levende eerbetoon aan de winnares van Olympisch goud, zilver en brons wordt wederom gespeeld op het complex van haar oude verenging, HC Rotterdam.

De Bergkristal van gymnastiekdocent Patrick van Seeters werd in 2019 als eerste basisschool lid van het Social Pact en begon op de Deborah Gravenstijn Classic met judo. De leerlingen raakten zo enthousiast dat de onderwijsinstelling voor kinderen met leer- en gedragsproblemen besloot om zich direct aan te melden voor de voetbal- en hockeyclinics. Een van de leerlingen was zo enthousiast dat ze nog voor het evenement met steun van het JeugdsFonds Sport en Cultuur lid werd van HC Rotterdam.

Precies de doelstelling van Rotterdamse Sporticonen om kansarme kinderen in de Maasstad met sport kansrijker te maken. De Bergkristal gaat op zondag 6 september op de vierde Fatima Moreira de Melo Cup deelnemen in de speciale poule voor school- en wijkteams.

Daarin treft de basisschool onder meer teams van Thuis op Straat en andere basisscholen die in juli bedginnen met cliinic als voorbereiding op deelname aan het grootste hockeyevenement voor E-jeugd (6×6) van ons land. ¬†Gratis aanmelden via www.fatimamoreirademelocup.nl