BFC en Victoria’04 naar tiende editie CMMC

Ook BFC en Victoria’04 staan op de lijst voor de tiende Coen Moulijn Memorial Cup. Het levende eerbetoon aan de Feyenoorder van de Eeuw moest dit jaar vanwege het Corona-virus worden geschrapt, maar krijgt in 2021 alsnog haar jubileumeditie.
 
De Coen Moulijn Memorial Cup kreeg in 2011 in de -9 jeugd van Papendrecht de eerste winnaar. De club uit de Drechtsteden was de beste van 48 teams en ontving de bokaal uit handen van locoburgemeester Hugo de Jonge, inmiddels minister in het kabinet Rutte.
 
In de jaren daarna groeide de Coen Moulijn Memorial Cup uit tot het grootste toernooi van ons land in zijn leeftijdscategorie. In 2019 stond de teller op 96 teams en in 2020 zou het aantal teams voor het eerst over de honderd deelnemers zijn gegaan.
 
Helaas moest er door Corona-pandemie een streep door negen evenementen van Rotterdamse Sporticonen. De Coen Moulijn Memorial Cup was de eerste van dit negen die geen doorgang konden vinden. De nieuwe datum is 5 juni 2021.
 
BFC uit Bussum deed vorige maand ook al mee met de Kevin Strootman Cup en meldde vervolgens de -9 aan voor de Coen Moulijn Memorial Cup. Victoria’04 uit Vlaardingen is een vaste deelnemer aan de toernooien van Rotterdamse Sporticonen.
 
De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb is beschermheer van de stichting met ANBI-status en was in 2015 aanwezig om de vierde editie op sportpark Varkenoord officieel te openen. Gratis aanmelden voor de Coen Moulijn Memorial Cup kan via www.coenmoulijnmemorialcup.nl