JC Hercules met 18 meisjes naar Rotterdam

Achttien meisjes. Zo veel schreef JC Hercules deze week in voor de vijfde editie van de Deborah Gravenstijn Classic. De judoclub uit het Limburgse Echt spreekt op haar website overigens niet over de winnares van Olympisch zilver en brons, maar over het roze judopakken-toernooi.
 
De grootste, leukste, meest roze en gratis judodag van ons land staat voor 6 februari 2021 op de kalender. JC Hercules (foto 2018) gaat die dag bijna 200 kilometer onder leiding van coach Francesca Weber naar sporthal de Wilgenring in Rotterdam rijden om deel te nemen aan het levende eerbetoon aan de judoka die in Athene in 2004 Olympische brons won en in Beijing vier jaar later zelfs zilver.
 
De Deborah Gravenstijn Classic is een toernooi voor meisjes, waardoor die dag alles roze is. Het op een na grootste evenement van Rotterdamse Sporticonen, na de Coen Moulijn Memorial Cup, is geen traditioneel toernooi waarbij kinderen soms maar tweemaal twee minuten op de mat komen. Hert grootste meisjes judo-evenement is vooral een beleving, waar plezier voorop staat.
 
De maximaal 750 meisjes van vier tot en met twaalf jaar krijgen een clinic van het Rotterdamse sporticoon aangevuld met een randori-toernooi, waardoor iedereen meer op de mat staat dan er naast zit.