Boksen en honkbal toegevoegd aan clinicpakket

Rotterdamse Sporticonen gaat haar clinicpakket voor basisscholen uit het Sociaal Pact uitbreiden met twee nieuwe sporten: honkbal en boksen. In januari kregen zeven onderwijsinstellingen reeds de kans om hun meisjes vier weken lang gratis kennis te laten maken met judo.
 
Voor de zomerstop staan ook voetbal, hockey en honkbal op het programma en sluiten aan op de evenementen met de namen van Rotterdamse iconen die dan de stichting met ANBI-status worden georganiseerd. Honkbal en judo gaan gegeven worden in samenwerking met twee grote namen uit de vaderlandse sportwereld.
 
Drievoudig Olympisch bronzen medaillewinnaar Arnold Vanderlijde gaat oktober en november van dit jaar vier bokstrainingen bij Boxing’82 en BV Crooswijk in Rotterdam verzorgen. Honkbalbondscoach Evert Jan ’t Hoen doet in mei en de juni de vier honkbaltrainingen bij Neptunus. En op Rotterdam-Zuid, op een nog nader te bepalen locatie. Dit traject wordt afgesloten met deelname van schoolteams aan de Robert Eenhoorn Classic.
 
De vier voetbalclinics worden in de aanloop naar de Coen Moulijn Memorial Cup in mei gehouden in samenwerking met FC IJsselmonde en Leonidas. De hockeyclinics in juni samen met HC Feijenoord en HC Rotterdam. Zij sluiten voor de zomervakantie aan op deelname van schoolteams aan de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 6 september na de zomervakantie.