Smitshoek en De Brug hofleverancier Dirk Kuyt Cup

De autistenafdeling van Smitshoek en Mytylschool De Brug zijn voorlopig de hofleveranciers van de derde editie van de Dirk Kuyt Cup. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de ex-speler van Liverpool , Fenerbahce, Feyenoord, FC Utrecht, Quick Boys en het Nederlands elftal staat voor zondag 8 maart op de kalender van de stichting met ANBI-status.
 
Locatie van de leukste en gratis voetbaldag voor kinderen met een beperking is wederom de WION-hal in de Rotterdamse wijk Ommoord. Het programma van de Dirk Kuyt Cup is bewust in twee delen geknipt. De ochtend van 10.00 tot 12.00 uur is voor kinderen met autisme, de middag van 13.00 tot 15.00 uur voor G-voetballers, Framevoetballer en Eyevoetballers.
 
In 2019 bleek dat alle deelnemers in een sessie te veel prikkels voor met name de autistenvoetballers gaf. Daarom heeft Rotterdamse Sporticonen in overleg met de Dirk Kuyt Foundation besloten om de dag in twee delen te knippen om iedereen het maximale plezier een het voetbalfeest te laten beleven.
 
Op de deelnemerslijst voor de derde Dirk Kuyt Kuyt ontbreken overigens nog clubs met een specifieke autisten-afdeling als NOC/Kralingen en het Ridderkerkse Slikkerveer. Zij hebben overigens nog een week om zich via www.dirkkuytcup.nl gratis aan te melden voor het evenement. Indien de agenda het toelaat zal de naamgever van het evenement van Rotterdamse Sporticonen zelf even aanwezig zijn.
 
De beide sessies worden afgesloten met een medaille en de pannenkoekenparade.