Britse en Belgische deelname in 2020

De deelnemerslijst van de vierde Deborah Gravenstijn Classic is al voor de zomervakantie de grens van 200 meisjes in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar gepasseerd. De tellerstand voor de gratis, leukste en meest roze judodag van ons land staat op dit moment op 210 kleine judoka’s.

Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen was in februari 2017 het eerste evenement onder de vlag van de stichting met ANBI-status van Goed Doel. Toen verschenen er 200 meisjes op de judomat. In 2018 waren dat er 270 en dit jaar zelfs 500. De mogelijkheid tot aanmelding moest daardoor in november 2018 al worden gesloten. Die enorme belangstelling is de reden dat Rotterdamse Sporticonen samen met Sportbedrijf Rotterdam de verhuizing van de WION-hal naar een grotere accommodatie onderzoekt.

De laatste aanmeldingen voor de Deborah Gravenstijn Classic kwamen van de vaste deelnemers Team Coolen uit Oisterwijk, AHC Ypenburg, Hagendoorn uit Rotterdam, sportschool Geelhoed, Team Coolen, JC Hercules, Yotosama, Judo Kai en Joey’s judoschool. Nieuw zijn meisjes van Barbeiro judo uit Maarssen, Judo Sensei uit Den Haag, Seishin Budo uit Poeldijk. Maite Pieters uit Gent en Elly Fitzpatrick (foto) uit Engeland geven het leukste meisjesevenement van ons land weer een internationaal tintje.

Aan de vierde Deborah Gravenstijn Classic op zaterdag 1 februari 2020 zal een aparte sessie worden gehouden voor meisjes van de basisscholen plus Mytylschool De Brug, blinden en slechtzienden meisjes van de Visioschool en bso In de Wolken, waar Rotterdamse Sporticonen mee samenwerkt.
Dit jaar waren al er twintig meisjes met een beperking van De Burg, twintig van De Bergkristal en Meester Schats Noord en vier van de Viso-school, waardoor de Deborah Gravenstijn het meest inclusieve judo-evenement van ons land was.