BUKO regelt GP Sophia

Rotterdamse Sporticonen kan in de voorbereiding op de GP Sophia van zondag 13 oktober terugvallen op de kennis en kunde van haar partner BUKO. 150 patiënten van het Rotterdamse kinderziekenhuis gaan met de steun van de stichting Vrienden van… en Lach voor een dag met honderd speciale auto’s vanaf de Wytemaweg dwars door de stad over de Van Brienenoordbrug naar de Robert Doornbos GP in Ahoy.

BUKO neemt het logistieke gedeelte van deze rit voor haar rekening. Robert Emmerich (r) en zijn team spraken op de vestiging in Rhoon met Joyce Dijkshoorn van Rotterdamse Sporticonen over kruis- en knelpunten tijdens de rit naar Ahoy. BUKO overlegt met de politie in het kader van de vergunning, die moet worden verstrekt en regelt de tekening van de rit naar de Robert Doornbos Grand Prix.

Ahoy Rotterdam doet die dag ook een speciale bijdrage door de honderd auto’s met patienten van Sophia op het plein voor het complex te laten parkeren. De Robert Doornbos Grand Prix is een onderdeel van de tweedaagse autobeurs 100% Auto Live. De Sophia GP was overigens na de mogelijkheid tot aanmelding binnen vier dagen compleet volgeboekt.

Naast de patiënten van Sophia ontvangt Rotterdamse Sporticonen in Ahoy ook de kinderen van Mytylschool De Brug, blinden- en slechtziendenschool Visio, Thuis op Straat en de kansarme kinderen van de vijf scholen uit het Sociaal Pact. Rotterdamse Sporticonen ontvangt op deze manier met steun van beursorganisator 402Automotive bijna 400 kinderen die de beurs en daarmee Robert Doornbos Grand Prix anders nooit hadden kunnen meemaken.