Van Heuven Goedhartschool vijfde in Sociaal Pact

Rotterdamse Sporticonen heeft de Van Heuven Goedhartschool aan haar Sociaal Pact toegevoegd. De onderwijsinstelling richt zich met speciaal basisonderwijs op kinderen van twee tot en met twaalf jaar met een leerachterstand uit de wijken Beverwaard, Lombardijen en IJsselmonde.
 
De Van Heuven Goedhartschool is de vijfde school in het Sociaal Pact, waarvoor Rotterdamse Sporticonen extra inspanningen pleegt. Dit jaar waren de Bergkristal en Meester Schats Noord de eerste scholen uit het Soociaal Pact die mert 20 meisjes debuteerden op de Deborah Gravenstijn Classic. Vervolgens traden de Prinses Margrietschool en Schats Zuid toe en namen de vier scholen na een trainingsprogramma met een schoolteam deel aan de Coen Moulijn Memorial Cup en Fatima Moreira de Melo Cup.
 
Enthousiast geworden door de verhalen van Monique van Putten (Mica/links) voor persoonlijke begeleiding van kinderen met een beperking in het basisonderwijs en Mandy Leenpoel (tweede van links) van het Jeugdsportfonds klopte de Van Heuven Goedhartschool via het duo Niesveld en Amannatkhan (rechts) aan bij Rotterdamse Sporticonen.
 
Met Pim Blokland aan tafel werd vervolgens alles geregeld en is de Van Heuven Goedhartschool de vijfde instelling in het Pact. De school van partner Klupp Sportswear een eigen teamtenue en gaat op zondag 13 oktober in Ahoy tijdens de Robert Doornbos Grans Prix debuteren op een evenement van Rotterdamse Sporticonen.