CMMC draagt bij aan record

De vijf voetbaltoernooien van Rotterdamse Sporticonen gaan dit jaar meer dan 225 jeugdteams in de leeftijd van zeven tot elf jaar trekken. Een groei van vijftig teams ten opzichte van 2018, het tweede jaar van de stichting met ANBI-status van Goed Doel.

De Coen Moulijn Memorial Cup blijft met 96 onder 9 jaar-teams het grootste, gratis evenement van Rotterdamse Sporticonen. Aan het levende eerbetoon aan de Feyenoorder van de Eeuw deden op sportpark Olympia in juni van dit jaar bijna duizend kinderen mee. Zestien teams meer dan in 2018. Voor 2020 staan er inmiddels al meer dan dertig teams op de lijst met aanmeldingen.
Aan de Stefan de Vrij Cup kunnen bij Spirit in Ouderkerk aan den IJssel kunnen op vier velden bij de eerste club van de speler van Inter Milaan maximaal 36 teams meedoen. Dat betekent 360 spelers die aan de Sportlaan strijden om de Cup met de grote oren. Voor 2020 hebben al veertien clubs met hun -11 jeugd aangemeld.

De Kevin Strootman Cup en Jan Boskamp Cup gaan dit jaar stevig groeien. Met name de Kevin Strootman Cup kent een enorme groei van 24 onder elf jaar-teams naar 50 op dit moment. Maar toernooileider Ruud Kooijmans verwacht dat het maximale aantal van 54 teams op zes velden bij de amateurs van Sparta nog in augustus gaat worden bereikt.

Ook de Jan Boskamp Cup kent een stevige groei en wordt het grootste eendaagse -7 toernooi van ons land. Op de deelnemerslijst van het levende eerbetoon aan de meest objectieve analist die zijn voetballoopbaan bij HOV, nu HOV/DJSCR, begon staan inmiddels meer dan veertig teams en de aanmeldingen voor dat toernooi op zaterdag 7 september blijven ook nog binnen komen. 48 teams is overigens het maximum voor dit jaar.

De Willem van Hanegem Cup voor -8 teams staat voor zondag 27 oktober op de kalender en heeft op dit moment dertien teams op de deelnemerslijst staan.