Belgische Progress Cantera deelnemer

Sparta Petegem was in 2013 de eerste buitenlandse deelnemer aan de Coen Moulijn Memorial. Daarna deden er Belgen mee aan Robert Eenhoorn Classic (WBA Foxes) en Deborah Gravenstijn Classic (Maite Pieters) en Jan Boskamp Cup (BX Brussels) mee aan de evenementen van Rotterdamse Sporticonen.

Maar in 2020 krijgt de negende Coen Moulijn Memorial Cup weer een Belgische deelnemer. Naast de twee voetbalacademies uit Polen zal Progress Cantera de zuiderburen op 6 juni 2020 op het complex van SC Feyenoord, Overmaas en FC IJsselmonde vertegenwoordigen. Progress Cantera is de Belgische variant van het Jeugdfonds Sport en Cultuur dat kinderen in staat stelt om aan sport te doen als daar om welke redenen dan ook thuis de middelen voor ontbreken.

De organisatie heeft haar thuisbasis in Geel en zal volgend jaar met een -9 jaar selectie afreizen naar het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Feyenoorder van de Eeuw. Met de aanmelding van Progress Cantera door Virgil Marceli is het aantal deelnemer voor de het grootste -9 toernooi van ons land op 25 teams gekomen.

Daarmee is reeds een kwart van het deelnemers van dit jaar(96 teams) voor 2020 al ingevuld. Het toernooi begon in 2012 met 48 teams en groeide al snel uit naar het grootste onder 9 jaar toernooi van ons land. Het oude record stond op 88 teams in 2017 en werd dit jaar met 96 deelnemende teams op sportpark Olympia ruim verbroken.