Deborah Gravenstijn Classic naar 700 meisjes

Mede door nieuwe aanmeldingen van judovereniging Venray, Bakker Sport uit Schagen, het Rotterdamse Hagendoorn, het Brabantse Team Coolen, Kimaita uit Rotterdam en Bouw Sport uit Ermelo voor de Deborah Gravenstijn Classic gaat het aantal deelnemers aan het vierde levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de winnares van Olympisch zilver en brons naar 600 meisjes in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar.
 
Het is de laatste week dat meisjes met en zonder lidmaatschap van een club zich gratis kunnen aanmelden voor de leukste en meest roze judodag van ons land op zaterdag 1 februari in sportyhal de Wilgenring. Rotterdamse Sporticonen begint daarna aan het indelen van de deelnemers op basis van leeftijd gewicht en band. Vanwege de groei van het evenement zal het deelnemersveld in drie sessies worden verdeeld.
 
Vanuit de scholen uit het Sociaal Pact van Rotterdamse Sporticonen, die deze weken clinics bij Hagendoorn en Kimaita hebben, gaan ook nog eens honderd meisjes gaan deelnemen. Daardoor groeit de meest roze judodag dit jaar bijna vijftig procent van 500 naar ruim 700 meisjes. Daarmee is de Deborah Gravenstijn Classic na de Coen Moulijn Memorial Cup (1200 kinderen) het tweede evenement in omvang van Rotterdamse Sporticonen en grootste meisjes judofeest van ons land.
 
Gratis aanmelden kan via de website van het evenement www.deborahgravenstijnclassic.nl Alle ingeschreven deelnemers ontvangen deze week een mail voor hun gewicht en de kleur van hun band voor het indelen in groepen op basis van leeftijd.