Dirk Kuyt Cup op 8 maart 2020

Zondag 8 maart 2020 is de datum voor de derde Dirk Kuyt Cup. Het was het icoon van Rotterdamse Sporticonen even puzzelen in de agenda, maar op deze dag in het nieuwe jaar kan de oud-speler van Quick Boys, FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool, Fenerbahce en het Nederlands elftal zijn aanwezigheid bij het evenement garanderen.

De Dirk Kuyt Cup is het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de voormalige aanvoerder en huidige onder 19 jaar-trainer van Feyenoord in samenwerking met zijn Dirk Kuyt Foundation. Om die reden is de Dirk Kuyt Cup een evenement dat toegankelijk is voor kinderen met een geestelijk, lichamelijk of visuele beperking.

Daarmee is de Dirk Kuyt samen met de Jolanda Paardekam Classic een van de twee evenementen van Rotterdamse Sporticonen die exclusief voor kinderen met een beperking worden georganiseerd. Bij het voetbal is dat breed, dus van autistenvoetbal tot rolstoel en framevoetbal. Rotterdamse Sporticonen heeft in de afgelopen jaren in samenwerking met de Dirk Kuyt Foundation en Mytylschool De Brug geleerd om de sport aan te passen aan kinderen.

Daardoor wordt het ook voor alle kinderen, ongeacht hun beperking, mogelijk om gratis deel te nemen. En net als de Jolanda Paardekam Classic wordt de Dirk Kuyt Cup afgesloten met de Pannenkoeken-parade.