DMHC debuteert op Fatima Moreira de Melo Cup

Ook DMHC gaat op zondag 6 september debuteren in het hockeystadion van HC Rotterdam op de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup. De meisje E-jeugd van de Dordtse hockeyclub werden aangemeld voor Alinda Bultsma en zullen op het levende eerbetoon aan de 243-voudig international door speaker Norbert van Oosterhout worden voorgesteld tijdens de vlaggenparade van het grootste en leukste gratis E-toernooi van ons land.
 
Fatima Moreira de Melo begon haar loopbaan bij Tempo’34. Via Victoria en HGC kwam de aanvalster bij HC Rotterdam terecht. In de kantine hangt nog steeds een shirt van de vrouw die op drie Olympische Spelen goud, zilver en brons wist te veroveren. Zonder tegenspoed zal de naamgever van het evenement van Rotterdamse Sporticonen de medailles op het toernooi weer komen uitreiken aan alle teams.
 
De Fatima Moreira de Melo Cup is een 6×6 toernooi voor zowel E6 als E8-jeugd. Jongens en meisjes. Op de lijst met deelnemers staan echter ook twee wijkteams van Thuis op Straat en twaalf schoolteams, die in aparte poules na een clinictraject van vier weken tegen elkaar strijden. Dat doen ook de jongens en meisjesteams, waarvan er nu 32 op de lijst staan. Al meer hockeyteam dan in 2019 en opgeteld met de veertien school- en wijkteams groeit het evenement met minstens vijftig procent.