Moreira de Melo eert Van Moorsel in Sportzomer

Fatima Moreira de Melo heeft tijdens het programma Sportzomer van Studio Sport Leontien van Moorsel geëerd. De Rotterdamse hockeyster vroeg beelden op van de Olympische Spelen van Athene waar Van Moorsel tijdens de wegwedstrijd ten val kwam, maar drie dagen later in de tijdrit alsnog Olympisch goud veroverde. Partner Raemon Sluiter eerder als Feyenoord-supporter de grootste cultheld uit de Kuip, Jozsef Kiprich.
 
Moreira de Melo roemde Van Moorsel als iemand die als sportvrouw keihard voor zichzelf was, maar van de fiets af een van de aardigste mensen is die ze kent. Sluiter noemde de Tovenaar van Tatabanya een persoon die je ’s avond aan de bar hoort zeggen dat hij naar huis moet, omdat hij de volgende dag met Feyenoord moet voetballen.
 
Moreira de Melo liet bovendien beelden zien van de Franse kunstschaatsster Surya Bonaly, terwijl Sluiter koos voor de snookeraar Ronnie O’Sullivan en MMA-vechter Donald Cerrone. De Rotterdamse voormalige nummer 43 van de ATP-ranking gaf aan graag zelf nog eens een partij te willen vechten, maar dat Moreira de Melo dat verbiedt. De evenementen van beide Rotterdamse sporticonen zijn op 6 september en 13 december.
 
De uitzending van Studio Sport sportzomer is terug te kijken via de link: https://www.npostart.nl/nos-mijn-sportzomer/08-08-2020/POW_04732613