Ed van Leeuwen zwaait af als voorzitter

Ed van Leeuwen is tijdens de traditionele Kerstlunch van Rotterdamse Sporticonen in Van der Valk hotel Ridderkerk afgezwaaid als voorzitter van de stichting met ANBI-status. De inwoner van Breda stond samen met Wim van Aalst, Pim Blokland, Ard-Jan Kooren en Peter Goedvolk aan de basis van het Rotterdamse Goede Doel.

Van Leeuwen had de wens geuit om minder te gaan werken en in de afgelopen maanden daardoor samen met zijn bestuursleden gezocht naar een vervanger. Die werd uiteindelijk gevonden in Jeroen Boonacker, partner van accountantskantoor PWC. Boonacker is lid van het managementteam van de Taxs Board en in het bezit van een titel in fiscaal en Nederlands recht. Hij treedt bij Rotterdamse Sporticonen per 1 januari 2020 aan als voorzitter.

De stichting benoemde Ed van Leeuwen na de bekendmaking van zijn afscheid als eerste lid van de nieuw geïntroduceerde Hall of Fame. Daar zal de eerste voorzitter van de stichting voortaan blijvend worden geëerd voor zijn inzet in de eerste drieënhalf jaar van Rotterdamse Sporticonen.