Deborah Gravenstijn Classic naar de Wilgenring

De vierde editie van de Deborah Gravenstijn Classic zal definitief plaatsvinden in sporthal de Wilgenring in Rotterdam. Na de eerste drie edities in de WION-hal heeft Rotterdamse Sporticonen vooral vanuit oogpunt van veiligheid besloten om uit te wijken naar een nieuwe locatie.
 
De stichting kreeg daarbij de hulp van Sportbedrijf Rotterdam. Marijn Eggen kwam uiteindelijk met de sporthal in de Rotterdamse wijk Schiebroek. Net iets groter van opzet, met meer kleedkamers en tribuneplaatsen. Bestuurslid Pim Blokland gaf na een inspectie van de sporthal goedkeuring voor de verhuizing voor het grootste en leukste meisjes judo evenement van ons land.
 
Op zaterdag 1 februari 2020 zullen meisjes in de leeftijd van vier tot en met twaalf jaar in poulesysteem wedstrijden afwerken en een clinic onder leiding van Deborah Gravenstijn krijgen. Net als de roze band, suikerspin en medaille aan roze lint is dat allemaal gratis. Rotterdamse Sporticonen wil kinderen ongeacht hun niveau plezier laten beleven aan deelname aan hun negentien evenementen.
 
Om deelname voor elk kind van vier tot en met twaalf jaar mogelijk te maken, wordt er daarom geen inschrijfgeld berekend. Rotterdamse Sporticonen houdt bij de vierde editie rekening met 750 meisjes op de leukste judodag van ons land. De stichting met ANBI-status neemt overigens niet definitief afscheid van de WION-hal, omdat daar in 2020 wederom de Dirk Kuyt Cup en Jolanda Paardekam Classic zal organiseren.