Een plaats Willem van Hanegem Cup open

Door een late afzegging van de -8 jeugd het Capelse SVS heeft Rotterdamse Sporticonen nog een plaats vrij in het speelschema van de derde Willem van Hanegem Cup van komende zondag 27 oktober bij XerxesDZB. Het levende eerbetoon aan de voormalige nummer tien van Feyenoord en het Nederlands elftal start om 9.30 uur met de traditionele vlaggenparade.

De Willem van Cup is het vijfde en laatste voetbaltoernooi op de kalender van Rotterdamse Sporticonen en het zeventiende en voorlaatste kalender van de stichting met ANBI-status van Goed Doel. Aan het toernooi voor -8 jeugd bij de tweede club van de Kromme doen 43 teams verdeeld over vier poules mee.

De geboren Zeeuw begon zijn voetballoopbaan bij het Utrechtse Velox, waarna hij naar Xerxes verhuisde. Daar plukte Feyenoord hem net als Coen Moulijn weg. Willem van Hanegem maakte deel uit van de gouden lichting van het Nederlands elftal dat in 1974 de finale van het WK in Duitsland haalde, maar van het gastland verloor.

Gratis aanmelden kan via www.willemvanhanegemcup.nl In 2020 begint de reeks van vijf gratis toernooien van Rotterdamse Sporticonen weer met de Coen Moulijn Memorial Cup (6 juni) gevolgd door de Stefan de Vrij Cup (13 juni), Jan Boskamp Cup (5 september) en Kevin Strootman Cup (13 seprember).