Stefan de Vrij Cup 2020 vol

Inschrijven voor de vijfde editie van de Stefan de Vrij Cup op zaterdag 13 juni 2020 is voorlopig gesloten, Met de aanmelding van CVC Reeuwijk, VOC, TOGB en Players of Tomorrow is het grootste deel van het deelnemersveld van 36 teams aan het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de verdediger van Inter Milaan ingevuld.

Het toernooi voor -11 jeugd wordt gehouden bij de eerste club van De Vrij, tweedeklasser Spirit uit Ouderkerk aan den IJssel. Aan de Sportlaan werd de toenmalige aanvaller door Feyenoord weggeplukt. Op Varkenoord werd hij echter omgeturnd tot verdediger. In de Kuip debuteerde hij als rechtsback, maar werd al snel centrale verdediger.

Op die positie haalde hij het Nederlands elftal en werd vervolgens na het WK door Feyenoord verkocht aan Lazio Roma. In Italië verhuisde hij vorig seizoen naar Inter Milaan, dat momenteel in het spoor blijft van landskampioen Juventus. De Vrij reikte de Cup met de grote oren dit jaar zelf uit aan het Rotterdamse Future Talent. Dat krijgt in 2020 achter Feyenoord, PVCV en ODIN’59 haar naam voor altijd op de beker gegraveerd

Omdat er op de vier velden van Spirit maar 36 onder 11 jaar teams kunnen worden geplaatst, is de Stefan de Vrij Cup in de regel het eerste van de in totaal vijf toernooien van Rotterdamse Sporticonen in 2020 dat het bordje uitverkocht op de website krijgt.