Haastrecht ook naar Willem van Hanegem Cup

Het deelnemersveld van de derde Willem van Hanegem Cup is de dertig teams genaderd. direct na de Jan Boskamp Cup meldden winnaar Katwijk, Papendrecht, Smitshoek en Haastrecht zich aan met de -8 voor het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de vermaarde nummer tien van Feyenoord en Oranje op zondag 27 oktober bij XerxesDZB.

Alex de Jong (foto rechts) dacht, samen met veel mensen uit Haastrecht, dat de dorpsclub veel te klein was voor de grote toernooien van Rotterdamse Sporticonen. Maar de trainer kwam er bij Jan Boskamp Cup achter dat de evenementen van het Goede Doel voor iedereen zijn. Rotterdamse Sporticonen wil immers kinderen met geestelijke, lichamelijke en sociale achterstand ook alle kansen bieden om deel te nemen aan haar evenementen.

En plezier te beleven aan het sporten met andere kinderen, voor wie dat in clubverband de normaalste zaak van de wereld is. Tijdens de Fatima Moreira de Melo deden er daardoor ook vier school- en twee wijkteams mee aan het hockeytoernooi bij HC Rotterdam. Alle achttien evenementen van Rotterdamse Sporticonen zijn gratis en aanmelden voor de Willem van Hanegem Cup kan via de website van het toernooi voor -8 jeugd: www.willemvanhanegemcup.nl