GJS debuteert in Ouderkerk

De deelnemerslijsten van de voetbaltoernooien van Rotterdamse Sporticonen staan bol van de debutanten. Een van de nieuwkomers bij het Rotterdamse Goede Doel dat alle kinderen gratis de mogelijkheid biedt om te sporten op haar evenementen is GJS.

Der Gorkumse jonge Spartaan meldde zich met haar -11 jeugd aan voor de vijfde Stefan de Vrij Cup. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de bij Feyenoord opgeleide speler van Inter Milaan staat voor 13 juni 2020 op de kalender. Bij de eerste club van de geboren Ouderkerker, Spirit, kunnen maximaal 36 teams deelnemen. Met de aanmelding GJS is het aantal deelnemer aan het grootste toernooi van de Krimpenerwaard de grens van twintig teams gepasseerd.

Op de vierde editie van de Stefan de Vrij Cup debuteerde SV Gio als deelnemer. Het onderwijsproject van de Giovanni van Bronckhorst Foundation biedt kansarme kinderen uit Rotterdam de kans via huiswerklassen om zich beter voor te bereiden  op het voortgezet onderwijs. Kinderen van SV Gio krijgen van Rotterdamse Sporticonen vier weken een training ter voorbereiding op deelname aan een evenement en krijgen na afloop via het Jeugdsportfonds de kans om door te stromen naar een vereniging in hun woonomgeving.

Net als GJS is SV Gio er in 2020 weer bij op de Stefan de Vrij Cup, nadat het team onder leiding van de Schotse trainer Jonathon Fairbairn onlangs ook al deelnam aan de Kevin Strootman Cup.