International Thijs van Dam traint TOS-coaches

TOS, de afkorting voor de Rotterdamse welzijsorganisatie Thuis op Straat, neemt de clinics en de daaropvolgende deelname aan de vierde editie van de Fatima Moreira de Melo Cup op zondag 6 september bij HC Rotterdam serieus.

De kansarme kinderen uit drie Rotterdamse wijken gaan bij HC Rotterdam en HC Feijenoord in juli en september clinics volgen. Maar volgens TOS-directeur Peter Steenbergen zou het goed zijn als ook de begeleiders van deze wijkteams meer van hockey gaan begrijpen.

Dinsdag 2 juni krijgen stagiairs, jongeren met bijbaan en medewerkers van Thuis Op Straat daarom een train-de-trainer hockeyclinic bij HC Rotterdam. De aanwezige TOS-ers worden op het complex aan de Hazelaarweg door niemand minder dan Thijs van Dam getraind. De pijlsnelle spits van de club en Oranje verlengde onlangs zijn contract bij HC Rotterdam en wil als boegbeeld van de club de opvolger worden van Jeroen Hertzberger.

Van Dam ´traint de trainer´ en leert de ploeg van TOS door bemiddeling van HC Rotterdam’s MVO-bestuurslid Erna Truijens, de eerste kneepjes van het hockeyvak. Thuis Op Straat speelde in 2019 met twee teams in de speciale poule voor wijk- en schoolteams. Daarmee spelen ze op hun eigen niveau in het toernooi en kunnen zijn nog beter kennismaken met de sport van Fatima Moreira de Melo..

Deelname van drie scholen en twee wijkteams leverde HC Rotterdam en HC Feijenoord na de clinics en deelname aan het toernooi daadwerkelijk nieuwe leden vanuit het traject op. De meisjes en jongens E-jeugd (6×6) spelen op het toernooi in de andere poules, waardoor iedereen plezier kan beleven aan het toernooi op zijn of haar niveau.