Strootman steunt Sparta met aankoop 75 shirts

Hij is maatschappelijk betrokken zonder dat zijn steun vaak onder de aandacht komt. En dat is ook de wens van Kevin Strootman. Maar de aankoop van 75 Sparta-shirts bleef niet onopgemerkt. Het Rotterdamse sporticoon hielp de club waar hij groot werd met de aankoop in deze zware tijden, die in het teken staan van de Corona-crises.

Strootman kocht in de fanshop van het Kasteel 75 shirts ad 64,95 en gaf het rood en wit nog eens extra waarde door op alle 75 exemplaren zijn handtekening te plaatsen. Een gebaar van 4871,25 euro. En bewijs teken van het grote hart van Strootman. De eerste Spartaan die profiteerde van de actie was Damian van Toer. Als 2000-ste seizoenkaarthouder ontving hij het speciale shirt van de 46-voudig international van Olympique Marseille. De andere 74 worden verloot onder mensen die voor 1 juli hun seizoenkaart aanschaffen.

Sparta maakt de aankoop trots bekend, maar verzuimde te melden dat Rotterdamse Sporticonen jaarlijks een zelfde gebaar van waardering maakt naar Strootman. De stichting met ANBI-status eert de middenvelder als roldemodel voor de jeugd jaarlijks met een eigen toernooi. De vierde Kevin Strootman Cup voor -11 teams is dit jaar op zondag 13 september bij de amateurs van Sparta. De helft van de 54 beschikbare plaatsen is reeds ingevuld.