Jansson naar vierde Jolanda Paardekam Classic

Ook Pepijn Stratmann, Olaf Geneugelijk en Kaihley Jansson (foto) hebben zich aangemeld voor de vierde editie van de Jolanda Paardekam Classic. Het levende eerbetoon van Rotterdamse Sporticonen aan de Paralympisch kampioene van Barcelona 1992 staat voor zondag 1 november in de kalender.
 
De locatie van de leukste tafeltennisdag voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar met een geestelijk,. Lichamelijk of visuele beperking is wederom de WION-hal in Rotterdam. Daar krijgen de deelnemers via alle denkbare vormen en aanpassingen de gelegenheid om tafeltennis op hun niveau te spelen. Net als bij de andere evenementen is plezier de rode draad van de dag met de naam van Jolanda Paardekam.
 
De Rotterdamse werd 28 jaar geleden in Barcelona Paralypmisch kampioen tafeltennis en na de gouden plek in de Spaanse badplaats snel vergeten in de Rotterdamse en vaderlandse sportgeschiedenis. Omdat de stichting met ANBI-status vond dat Rotterdamse Sporticonen een afspiegeling moest zijn van de maatschappij, moest er dus ook een sporter met een beperking deel uitmaken van het in 2016 gelanceerde plan.
 
Sindsdien is de Jolanda Paardekam Classic een vast onderdeel van de jaarkalender. En krijgt haar gouden plak van 1992 weer de glans die het verdient.